Individuele begeleiding

Coaching
Na het orienterend intake gesprek, kan je kiezen voor coaching. Dat staat voor individuele begeleiding. Een coach is als een gids, die je de weg kan wijzen als je even het noorden kwijt bent. De Talentenfee coacht op een creatieve en spontane manier. Ze helpt je je talenten te ont-dekken en de onnodige wikkels eraf te halen. Zo kom je korter bij jezelf, en zal je zelf beter weten welke richting je uit wilt.

Kerntalentenanalyse
Weet je niet wat je talenten zijn? Denk je dat je niets bijzonders kan? Weet je niet wat gaan studeren? Voel je je niet op je plek in school of op je werk?

Een analyse van je kerntalenten kan helderheid brengen.
Kerntalenten zijn je natuurlijke aanleg, je set van sterke en minder sterke eigenschappen en dus mogelijkheden waarover je beschikt: je originele potentieel. Als je je studie- of beroepskeuze baseert op je kerntalenten, zal je bouwen op een stevig fundament. Je zal de vereiste vaardigheden sneller ontwikkelen omdat je er aanleg voor hebt, je zal er makkelijk in uitmunten en je zal meer voldoening vinden in je studie of je job omdat je het echt je ‘ding’ is. Als je iets kiest waarbij je tegen je natuurlijke kerntalenten moet ingaan, kan je de vereiste vaardigheden misschien nog wel aanleren, maar met veel moeite, veel frustratie en weinig voldoening. En je zal middelmatig blijven in plaats van uit te munten.

De Kerntalentenmethode is meer dan twintig jaar geleden ontdekt vanuit de search, recrutering, selectie & screening van ingenieurs en werd met behulp van meer dan achtduizend diepte-interviews uitgebouwd en verfijnd.

KernTalenten vind je terug door na te gaan wat je favoriete keuze van speelgoed/spelletjes/interesses/activiteiten waren tijdens je kindertijd. Dat waar je als kind vanaf 4 jaar tot 13 jaar heel graag mee bezig was, is een uiting van je sterke aanleg. Een kind speelt immers spontaan met wat het graag doet én goed kan.

Voor zo’n analyse vul je een vragenlijst in over de activiteiten die je deed als kind. De Talentenfee overloopt die lijst samen met jou en diept ze uit in een gesprek. Als gecertificeerd expert, weegt en combineert de Talentenfee de conclusies en hieruit kan ze afleiden wat je kerntalenten en valkuilen zijn. Het resultaat is een objectief advies over welke richting het beste bij jou past.

De kerntalentenmethode is een schitterende methodiek, het inzicht in je eigen kerntalenten is een echte eye opener. Het is een praktische leidraad voor een passende studie-, beroeps- of loopbaankeuze. De Talentenfee giet het advies in een uitgebreid verslag waardoor deze investering je hele leven lang bruikbaar blijft; bij elk keuzemoment kan je teruggrijpen naar je verslag om af te toetsen of je keuze ook echt bij je past.

Een Kerntalentenanalyse duurt 2 uur voor jongeren zonder beroepservaring (minimumleeftijd 12 jaar) en 3 uur voor volwassenen met beroepservaring. De prijs bedraagt 250 euro, inclusief het uitgebreide verslag.

Meer info over deze methodiek vind je op www.coretalents.be

Je hebt in het leven maar één talent nodig, het talent om je droom te vinden – Jacques Brel

Sollicitatieconsult
Zoek je een stage of een eerste job? En weet je niet hoe eraan te beginnen?
De Talentenfee kan je hierin helpen: dat kan gaan van het opstellen van een CV, tot het oefenen van een sollicitatiegesprek. Als je al langer op zoek bent en het lukt maar niet, kunnen we ook samen kijken wat hiervoor de reden zou kunnen zijn en het anders gaan aanpakken.

Ook als je na enige werkervaring strop zit, kan je baat hebben bij een consult. Want wie weet, zit je al twintig jaar op de verkeerde plek, en weet je niet hoe de stap te zetten naar iets nieuws?