Groepslessen sociale vaardigheidstraining

We leven niet alleen in deze wereld, we moeten onze talenten altijd inzetten in relatie tot anderen. Sociale vaardigheidstraining leert je hoe je dit het beste doet voor jezelf en voor de ander. Je oefent in kleine groepjes zodat je zelfvertrouwen in een veilige sfeer kan groeien. Je gedrag zal veranderen, ook buiten deze groep: je wordt handiger in de omgang, zowel op de speelplaats, in de klas als thuis!

In 2010 starten onderstaande groepen. In 2011 breiden we uit naar andere leeftijdsgroepen. Neem gerust contact op indien je de gewenste leeftijdsgroep niet meteen aantreft.

4-6 jaar
In deze cursus leren kinderen van 4 tot 6 jaar op een speelse manier om zich beter uit te drukken en hun innerlijke rust meer te vinden. Ze zullen mama of papa minder nodig hebben om nieuwe situaties aan te gaan en zullen beter begrepen worden door hun omgeving.

Deze cursus is een reeks van 12 sessies van telkens één uur en een kwartier.

7-10 jaar
In deze cursus leren kinderen van 7 tot 10 jaar op een spontane manier om beter om te gaan met zichzelf en met de anderen. Ze zullen spelenderwijze leren dat ze keuzes hebben in hun manier van reageren, en dat een ander gedrag een ander effect heeft op hun omgeving. Door te werken aan een positief zelfbeeld zal hun zelfvertrouwen groeien en hun zelfredzaamheid toenemen.

Deze cursus is een reeks van 12 sessies van telkens één uur en een kwartier.

Van het 6de naar het 1ste!
De overstap van de lagere school naar de middelbare school is best wel spannend. In het zesde leerjaar hoorden ze bij de groten, in het 1ste middelbaar beginnen de kinderen weer onderaan... In deze cursus leren ze hoe ze hun mannetje of vrouwtje kunnen staan op een nieuwe plek, en hoe ze best nieuwe situaties aangaan.

Deze cursus is een reeks van 6 bijeenkomsten verspreid over augustus 2010 en september 2010. Preciese data volgen.

Opvoeden met de axenroos
Bij de Talentenfee, en in sommige scholen, wordt gewerkt met de axenroos. Dat is een gedragsmodel, ontwikkeld door de Belgische filosoof Cuvelier, waarbij sociale interacties op een speelse manier gekoppeld worden aan dierengedrag. Kinderen leren 6 basisgedragingen die hen in een groep sociaal vaardig maken. Door je de axenroos eigen te maken, kan je je kind thuis verder ondersteunen. Of je kan er zelf mee aan de slag, want dit model werkt ook op jouw werkplek! Voor jong en ouder vanaf 18 jaar. s

Deze cursus is een reeks van 7 bijeenkomsten van 2 uur en start in september 2010. Preciese data volgen.